Puulaakijalkapallon SM-kisat - Säännöt

Otteluissa noudatetaan SPL:n sääntöjä , pois lukien muutamat poikkeukset.

Otteluiden erotuomarit ovat Suomen Palloliiton kouluttamia ja hyväksymiä jalkapalloerotuomareita, jokaisessa ottelussa on vähintään yksi erotuomari ja jatko-otteluissa kaksi erotuomaria. Peliaika 1 x 25 min (tarvittaessa sää/kenttäolosuhteiden takia voidaan pelata 2 x 12min).

Ottelut pelataan ns. pienellä kentällä ja nurmialustalla. Huonojen sääolosuhteiden vuoksi turnauksen järjestäjä varaa oikeuden muutoksiin heistä riippumattomien syiden vuoksi. Tällöin ottelut voidaan joutua pelaamaan tekonurmialustalla.

OHESSA MUUTAMIA OHJEITA/SÄÄNTÖJÄ, JOITA ON YLEENSÄ ENITEN KYSYTTY

Pelaajia muistutetaan, että kaikilla mahdollisilla eri kielillä mainitut "kirosanat" ym. ala-arvoiset sanat ja teot on kielletty !

OTTELUISSA TULEE NOUDATTAA FAIR PLAY JA PUULAAKIHENKEÄ! NIITÄ PARHAITEN NOUDATTANUT JOUKKUE PALKITAAN!

Joukkueella tulee olla yhtenäinen numeroitu 1 - 99 peliasu (samanvärisen peliasun sattuessa vierasjoukkue vaihtaa peliasua), peliasu = pelipaita.

Pelaajia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta, jokainen siis varmistaa oman vakuutusturvansa.

Lohkoissa järjestyksen ratkaisee

 1. pisteet, voitosta 3p tasapelistä 1p
 2. keskinäinen ottelu. Jos tasapisteissä useampia joukkueita, kaikkien tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden keskinäisten ottelujen
  1. pisteet
  2. maaliero
  3. tehdyt maalit
 3. maaliero
 4. tehdyt maalit
 5. päästetyt maalit
 6. arpa

Lohkojen välisessä vertailussa (esim. paras kakkonen) paremmuuden ratkaisee

 1. pisteet
 2. maaliero
 3. tehdyt maalit
 4. arpa

Jatko-otteluissa ottelun päättyessä tasan, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu suoraan kolmella laukaisijalla. Tarvittaessa jatketaan yksittäin ratkaisuun saakka.
Jokaisen potkun potkaisee eri pelaaja ja vasta kun joukkueen kaikki potkuihin oikeutetut pelaajat ovat potkaisseet yhden potkun, saa saman joukkueen pelaaja potkaista toisen kerran.

Mahdolliset vastalauseet käsittelee turnauksen jury, johon kuuluvat kaksi OEK:n jäsentä ja yksi harrastesarjan pelaaja (nimetään turnauksessa). Vastalausemaksu on 150€ käteisellä, se palautetaan, jos vastalause hyväksytään.